Dagens låt

Karl X Johan – A Better Tomorrow

Karl X Johan - A Better Tomorrow

Om det är något som kan få mig att tipsa om musik, vilket jag insåg att jag inte gjort sedan oktober, så är det Karl X Johan. Jag vet inte ens om det finns någon som besöker tram7 längre, vilket jag skulle förstå, men vi är inte döda. Vi lever, även om det står stilla just nu. Nog om det, det är inte viktigt. Karl X Johan och A Better Tomorrow är viktigt.

Någon gång förra året berättade Karl X Johan att de skulle släppa sin debutskiva 29 april i år. ”No album today. Got stuck recording our next single, which will be yours very very soon. And it’s as good as two albums”, sa de samma dag. Jag är nog redo att hålla med, samtidigt som jag fantiserar om hur en hel skiva med låtar lika bra som A Better Tomorrow skulle låta, och hur det hade behövts just nu.

Det här med att sätta ord på känslor är något jag alltid har problem med. Då är det bra att ha Karl X Johan som på ett så fantastiskt fint sätt beskriver saker som man en gång känt och känner, knuffar till en och inser att det kanske inte alltid behöver vara så svårt. Cause you graced me with something better, sjunger de. Precis så känns det som att Karl X Johan gör när en lyssnar på deras musik.

Skivan då? ”Den kommer nån gång”, blev svaret när jag frågade.

Läs mer