Festival

Inför Hultsfredfestivalen 2013

hultsfredstockholm

Imorgon drar Hultsfred 2013 igång! Eftersom att det nu var tre år sedan jag var på en riktig festival (alltså inte Popaganda) ska det bli spännande att se om jag fortfarande har kvar festival-takterna i mig eller om jag kommer att känna mig gammal bland alla ungdomar med ölhattar och annat häftigt.

I år utspelar sig dock festivalen inte i Hultsfred, (vilket är konstigt eftersom att den fortfarande heter Hultsfred) utan en bit utanför Stockholm, på området Stoxa, ungefär 40 minuter från innerstan. Detta passar mig utmärkt i min ålderdom då jag kan åka hem och sova, duscha och äta emellanåt. Vi får hoppas att detta också lockar fler besökare så att vi inte behöver bevittna ännu en nedlagd festival till nästa år.

Eftersom att detta är min första festival på ett tag så kommer jag att fokusera på ett par eller några artister och band. Imorgon spelar mina favoriter Lune och Nordpolen, vilket blir höjdpunkterna för mig, även om det ska bli kul att se många andra akter, så som tonårsfavoriten Mew eller hajpade Lorentz & Sakarias som jag också såg på SVMK tidigare i vår.

Torsdagen blir fantastisk då jag kan fylla på mina popdepåer med Hästpojken, Kings of Convenience och Postiljonen för att senare dansa till Revenues DJ-set! Hurra! På fredagen blir det dock inte så mycket spännande just för mig men jag får bli lite mainstream och se Shout Out Louds, Oskar Linnros för att sedan kvart i midnatt njuta av This is Head.

Nu hoppas jag bara att jag kan navigera i festivalkaoset och hitta rätt bland alla öltält och scener. Dessutom hoppas vi väl alla att jag stöter ihop med diverse häftiga personer på backstageområdet som jag kan berätta för er om, eller hur!

Ses där!

Läs mer