Ny musik

The Strokes – One Way Trigger

alb6

Har ni hört talas om det här nya bandet The Strokes? Nej, skämt åsido. Julian Casablancas med vänner la i fredags upp en ny singel för fri nedladdning på sin hemsida . ”It’s been a while…sorry the long wait! More to come…” kunde man läsa i den obligatoriskt medföljande Facebookstatusen.

När den femte studioskivan kommer är fortfarande oklart, men tills dess kan vi konstatera att ljudbilden, till många dogmatiska hardcorefans i Youtubes kommentatorsfälts förtret, tagit ytterligare kliv från stuprörsgitarrerna och rockband 2.0-sättningen i riktning mot de energiskt fräsande synthar som kännetecknade Casablancas underskattade solodebut, Phrazes for the Young. One Way Trigger är medryckande dansant och frontmannen blandar släpig pratsång med falsett lika ljuvligt som någonsin. Kan vi komma överens om att bedöma nästa album för sin kvalité, i sig självt, och inte jämföra det med vad som var hippast för tio år sedan, OK?

Läs mer